Lippukunta

Lippukunnan hallitus vuonna 2024
  • Lippukunnanjohtaja Johanna Halme
  • Apulaislippukunnajohtaja Emmi Sikanen
  • Ohjelmajohtaja Anni Alanko (opintovapaalla)
  • Pestijohtaja Kalle Pesonen
  • Sihteeri Lotta Korvenpää
  • Meripartiotoiminta Tommi Muurikainen

Muut henkilöt:

  • Rahastonhoitaja Tinja Sandberg
Taustayhteisö ja tilat

Ekilän taustayhteisönä toimii Ekin Partion kannatusyhdistys Ry, joka tukee lippukunnan toimintaa taloudellisesti ja lisäksi omistaa lippukunnan käytössä olevat kiinteistöt.

Kokoonnumme lähellä Mikkelin keskustaa, Lönnrotinkatu 14:ssa sijaitsevan kerrostalon kellarihuoneistossa. As Oy Mikkelin Ekilä sijaitsee vanhan, Ekin Partion kannatusyhdistyksen omistuksessa olleen talon paikalla. Lisäksi Ekilän käytössä on retki- ja leiripaikka Kivilouhimo Saimaan rannalla, Kirkonvarkauden sillan lähistöllä.

Ekilän omistuksessa on kaksi alusta, partiokoululaiva m/s Lola 3 (lisätietoja www.lola3.fi) sekä purjevene s/y Katriina, joita käytetään lippukunnan koulutuksissa sekä leireillä ja retkillä. Lisäksi lippukunnalla on kevytvene Vikla, jolla voi tehdä lyhyempiä päiväpurjehduksia Mikkelistä.

lippu

Historiaa

Ekin Partion perusti Erik ”Eki” Oksanen Mikkelissä 13.10.1917. Eki toimi ennenlippukunnan perustamista Mikkelin Partiopojat-yhdistyksen vartionjohtajana, josta hän irrottautui vartionsa kanssa perustaen Ekin Partion.

Jo alkuaikoina Ekiläiset olivat ahkeria retkeilijöitä ja kilpailijoita. Talvitelttailullakin on ollut uraauurtava asema Ekiläisten keskuudessa.

Meripartiointi tuli mukaan 1940-luvulla. Ensimmäinen venekunta perustettiin 1947. Lippukunta muuttui varsinaisesti meripartiolippukunnaksi 13.3.1963. Purje- ja moottoriveneitä on aikojen kuluessa ehtinyt olla useita.
Tytöt tulivat toimintaan mukaan 1970-luvulla.
Ekilän huivin on sanottu olevan Suomen kauneimman partiohuivin.

Nykyään Ekilässä toimii n. 160 7-65-vuotiasta partiolaista.